محصولات تراریخته و تغذیه دکتر رضا اطمینانانی


محصولات تراریخته و تغذیه

در جهان امروز ، عرضه غذا برای افراد بیشتر و بیشتر اهمیت دارد. این مشکل در کشورهای توسعه یافته نیست. زیرا تقریباً همه مردم به غذای کافی و سالم دسترسی دارند. اما در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته ، 70 درصد درآمد معمولاً از طریق مواد غذایی ایجاد می شود که نیازی به همه ریزمغذی ها نیست.

در کشورهای در حال توسعه ، پدیده گرسنگی پنهان برای کودکان و مادران وجود دارد. این پدیده زمانی رخ می دهد که غذای مصرفی از مواد مغذی مورد نیاز به اندازه کافی برخوردار نباشد. به عنوان مثال ، کمبود آهن برای کودکان رشد جسمانی و توانایی یادگیری در دوران مدرسه را مختل می کند و توانایی انجام کارهای بدنی را در بزرگسالی کاهش می دهد. درختان از نظر مواد معدنی و ویتامین در چنین کشورهایی فقیر هستند و هزینه پرورش مواد غذایی مانند گوشت ، ماهی و سبزیجات گران است.

از سوی دیگر ، تولید غذا نیاز به زمین کشاورزی دارد. در حالی که میزان زمین های کشاورزی محدود است. در چنین شرایطی ، ظهور بیوتکنولوژی و تولید محصولات تراریخته و مواد مغذی اصلاح شده یا اصلاح شده ژنتیکی ، روشی مفید و م toثر برای تولید محصولات کشاورزی است. با توجه به افزایش تقاضا برای غذا و محدودیت زمین های کشاورزی ، گونه هایی با عملکرد بالا و بازده بالا مورد نیاز است. اصلاح ژنتیکی پیشرفت جدیدی است که به شناسایی ، جداسازی ، کپی و درج ژن ها در گیاهان دیگر کمک می کند. ژن ها هر روز از طریق جهش های طبیعی تغییر می کنند و گونه های جدید بیولوژیکی ایجاد می شوند. اصلاح ژنتیکی امکان انتقال ژن ها را بین گونه ها فراهم می کند.

بیوتکنولوژی

بیوتکنولوژی قیمت مواد غذایی را کاهش می دهد و غذا را سالم تر می کند ، راهی جدید و قدرتمند برای افزایش عملکرد و تولید محصول ، کاهش استفاده از حشره کش ها ، حفظ سلامت کشاورزان و کاهش هزینه های کشاورزی و در نهایت تغییر روش انتقال ژن ها است. میزان ریزمغذی ها و فراهمی زیستی آنها در غذا را بهبود بخشید.

از دیگر مزایای این علم افزایش میزان ویتامین ها و مواد معدنی و کاهش ترکیبات آلرژیک طبیعی در غذا است. بهبود تغذیه و فراهمی زیستی ویتامین ها و مواد مغذی در غذاهای اصلی از طریق بیوتکنولوژی و غنی سازی در کشورهای در حال توسعه راهی برای کاهش کمبودهای تغذیه ای است.

در این زمینه سه استراتژی مهم وجود دارد:

1- میزان ترکیبات ضد مغذی موجود در غذا را که از تامین و جذب مواد مغذی و ویتامین ها جلوگیری می کند ، کاهش دهید.

2- افزایش میزان مواد مغذی و ترکیبات م promoteثر بر فراهمی زیستی و جذب مواد معدنی و ویتامین ها.

3- میزان مواد معدنی و ویتامین ها را افزایش دهید.

ترکیبات ضد مغذی را کاهش می دهد: راهکارهای کاهش ترکیبات ضد مغذی مانند اسید فیتیک که فلزات را در دانه ها متصل کرده و از جذب آنها جلوگیری می کند. یکی از راههای افزایش منابع معدنی غذا مصرف می شود. فیتین شکل اولیه برای ذخیره فسفر در اکثر دانه ها و دانه ها و ترکیبات ضروری برای جوانه زنی و دانه است. بنابراین ، حذف این ترکیبات از دانه ها امکان پذیر نیست. بنابراین ، دانشمندان مقدار فسفر موجود در دانه ها را از طریق اصلاح ژنتیکی و کاهش اسید فیتیک افزایش می دهند ، در نتیجه اسید فیتیک را کاهش داده و در نتیجه حفظ مواد معدنی را بدون آسیب رساندن به فیزیولوژی گیاه بهبود می بخشد.

افزایش ترکیباتی که جذب مواد مغذی را افزایش می دهند:

اسیدهای آمینه مانند سیستئین جذب آهن و روی را افزایش می دهند. با این حال ، مقدار غذاهای اساسی مانند غلات کمتر از گروه گوشت است و افزایش کمی در میزان جذب این مواد معدنی را افزایش می دهد. از آنجا که این ترکیبات جزء اصلی محصولات هستند ، افزایش کمی در مقدار آنها بر فیزیولوژی چنین محصولاتی تأثیر نمی گذارد. با دستکاری ژنتیکی ، علاوه بر افزایش میزان آمینو اسیدها و پروتئین ها ، می توان جذب مواد معدنی مانند آهن و روی را نیز بهبود بخشید. در این راستا ، تحقیقات زیادی برای افزایش ریز مغذی های برنج در این محصولات انجام شده است ، که برای اکثر مردم کشورهای در حال توسعه نیروی غالب است.

یکی از آنها افزایش آهن برنج است. فریتین پروتئینی است که آهن را در گیاهان ، حیوانات و باکتری ها ذخیره می کند. ژن فریتین در محصولات زراعی مانند سویا ، لوبیا و ذرت تعیین و توالی شده است. فریتین در درمان کم خونی مثر است. از طرف دیگر ، جذب فریتین گیاهی 50 درصد جذب فریتین حیوانی است. اما سس سویا فراهمی زیستی و جذب زیادی دارد. به همین دلیل دانشمندان توالی ژن پروتئین سویا را به برنج وارد کردند. بنابراین ، برنج تولید شده جذب آهن بالایی دارد. آنها همچنین ویتامین A را از طریق انتقال ژن گونه های برنج تولید می کنند ، زیرا آندوسپرم های برنج معمولاً این ویتامین را ندارند. بنابراین ، برنج تولید شده دارای جذب بالای آهن و ویتامین A است.

جمعیت فقیر

برای افراد فقیر ، غذاهای اصلی اولین انتخاب غذایی هستند و 40 تا 55 درصد از آهن دریافتی را تأمین می کنند. اگر یک ماده اصلی 50 درصد از آهن مورد نیاز خود را تامین کند (به عنوان مثال برنج در بنگلادش) دو برابر میزان آهن برنج مصرف آهن را تا 50 درصد افزایش می دهد و 50 درصد افزایش مصرف آهن از برنج غنی شده بیولوژیکی کاهش می یابد.

3 درصد از کم خونی در زنان رخ می دهد. نشان داده شده است که اثر مکمل آهن در کاهش کم خونی 3 برابر برنج اصلاح شده ژنتیکی است ، اما هزینه آن 100 برابر بیشتر از هزینه برنج اصلاح شده ژنتیکی است. بنابراین ، تولید محصولات تراریخته و تغذیه مقرون به صرفه بوده و دارای اثرات طولانی مدت است.

مواد فعال غیر تغذیه ای:

ترکیبات زیادی در گیاهان وجود دارد که نقش تغذیه ای مشخصی ندارند اما اثرات مفیدی بر سلامتی دارند. مانند فیتواسترول ها که کلسترول خون را کاهش می دهند. به همین دلیل ، مقدار آن در روغن پالم از طریق اصلاح ژنتیکی افزایش یافته است.

سایر مزایای بیوتکنولوژی:

از طریق بیوتکنولوژی ، می توان محصولاتی از غلات ، میوه ها و سبزیجات تولید کرد که ماندگاری بیشتری نسبت به محصولاتی که اصلاح نشده اند ، دارند. آنها همچنین می توانند طعم ، بافت و طعم برخی از محصولات را افزایش دهند.

از دیگر مزایای بیوتکنولوژی می توان به کاهش ترکیبات آلرژیک و ضد مغذی ها اشاره کرد. آلرژن اصلی غذایی پروتئین است و راه کاهش حساسیت زایی متوقف کردن بیوسنتز این پروتئین است. راه دیگر برای تغییر ساختار پروتئین ایجاد واکنش شدید ایمنی است. این کار برای کاهش حساسیت به آجیل ، برنج و گوجه فرنگی انجام شده است. ترکیبات سمی مانند سولانین موجود در سیب زمینی نیز با قرار دادن ژن اینورتاز مخمر در سیب زمینی کاهش یافته است. نمونه هایی از محصولات تولید شده توسط این فناوری عبارتند از روغن کانولا و روغن پنبه دانه با اسید استئاریک بالا ، روغن سویا و اسید اولئیک بالا ، تولید برنج که سرشار از پروتئین و روغن سویا و امگا 3 است.

محصولات تراریخته و تغذیه متخصص تغذیه اصفهان

نتیجه:

با استفاده از فناوری انتقال و اصلاح ژن ، می توان محصولات غذایی را تولید کرد که دارای تخصص ، غنی سازی و عملکرد بالا هستند ، که برای حل مشکلات تغذیه ای جهان امروز بسیار مهم است. فقدان چنین محصولاتی در کشور ما مهم است و تحقیقات در این زمینه راهی برای برون رفت از بسیاری از مشکلات تغذیه ای کشور ما است.

توجه داشته باشید که هنوز برخی از افراد در جهان نگران تغییرات ژنتیکی این محصول هستند و معتقدند که علاوه بر همه اثرات مثبتی که احساس می شود ، تغییرات و عوارض جانبی قبلاً در محصول رخ داده است که بعداً آثار خود را نشان می دهد به


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای اساسی تغذیه و میزان و نحوه غذا خوردن ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه دکتر اینستاگرام کلیک کنید. رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و رژیم درمانی اصفهان.


مطالب توصیه شده:

منابع غذایی آنتی اکسیدان ها

رابطه بین تغذیه و خلق و خو

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات

نوع چربی مناسب برای سالم ماندن



دیدگاهتان را بنویسید