مصرف چقدر کافئین در دوران بارداری بی خطر است؟ پاسخ به آن سادگی که به نظر می رسد نیست – بینش HEOR


طبق بررسی متون اخیر، زنان باردار و کسانی که در تلاش برای باردار شدن هستند، برای جلوگیری از نقایص مادرزادی و سایر پیامدهای بد، به هیچ وجه نباید قهوه یا سایر محصولات کافئین دار مصرف کنند. با این حال، برخی از کارشناسان مخالف هستند و به CNN گفتند که 200 میلی گرم کافئین در روز بی خطر است.

کالج آمریکایی متخصصان زنان و زایمان (ACOG) و خدمات بهداشت ملی (NHS) به زنان باردار توصیه می کنند که مصرف کافئین خود را به 200 میلی گرم در روز (2 لیوان قهوه فوری) محدود کنند تا از خطر سقط جنین و مشکلات سلامتی جلوگیری کنند. در کودک با این حال، یک مطالعه جدید نشان می دهد که هیچ سطح ایمن برای مصرف کافئین مادر وجود ندارد.

پروفسور جیمز از دانشگاه ریکیاویک مروری بر مطالعات مربوط به دریافت کافئین مادر و پیامدهای بارداری انجام داد و دریافت که:

  • مصرف کافئین مادر با افزایش خطر ابتلا به آن مرتبط است
    • سقط جنین
      • خطر 7 تا 14 درصد برای هر افزایش 100 میلی گرم کافئین مصرف شده در روز در دوران بارداری و 19 درصد برای هر 150 میلی گرم افزایش می یابد.
    • مرده زایی
      • افزایش خطر مرده زایی به ازای هر 100 میلی گرم کافئین در روز 9 تا 19 درصد
    • وزن کم هنگام تولد و/یا کوچک برای سن بارداری
      • “هر 100 میلی گرم اضافی در روز کافئین مادر با افزایش خطر ابتلا به LBW 7٪ در یکی از دو متاآنالیز و 13٪ در دوم مرتبط بود.”
    • لوسمی حاد دوران کودکی
    • اضافه وزن و چاقی دوران کودکی
  • مصرف کافئین مادر با خطر زایمان زودرس مرتبط نبود

به گفته نویسنده، «توصیه‌های فعلی مانند آنچه که توسط ACOG، DGAC، EFSA و NHS صادر شده است با سطح تهدیدی که توسط معقول زیست‌شناختی آسیب و شواهد تجربی گسترده از آسیب واقعی نشان داده می‌شود، سازگار نیست. بر این اساس، توصیه های بهداشتی فعلی در مورد مصرف کافئین در دوران بارداری نیاز به تجدید نظر اساسی دارند. به طور خاص، شواهد علمی انباشته از توصیه به زنان باردار و زنانی که به بارداری فکر می کنند از مصرف کافئین حمایت می کنند.

با این حال، برخی از کارشناسان از یافته های این تحقیق حمایت نمی کنند و به CNN گفتند که 200 میلی گرم کافئین در روز هنوز سطح ایمن است. کارشناسان اعتبار نتایج مطالعه مروری جدید را به چند دلیل زیر سوال بردند:

  • نتایج بر اساس داده های مصرف خود گزارش شده است که می تواند نادرست باشد
  • این مطالعه مشاهده ای بوده و از این رو نمی توانیم استنتاج علی را ایجاد کنیم
  • کارشناسان معتقدند که مصرف زیاد کافئین توسط زنان باردار خطرناک است، اما معتقدند “زنان باردار نیازی به قطع کامل کافئین ندارند زیرا این خطرات بسیار کوچک هستند.”

تحقیقات بیشتر از طریق کارآزمایی‌های تصادفی‌سازی و کنترل‌شده به درک دقیق میزان مصرف کافئین در دوران بارداری بی‌خطر است.